Qui som

Les Ter-Cat

Ter-Cat és una abreviació de Tertúlies Catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror. La creació de les Ter-Cat va obeir a diversos motius, entre els quals destaquen l’extinció de les Terba (Tertúlies de Barcelona), amb la qual cosa Catalunya es quedava òrfena en aquest tipus d’activitats, i la poca predisposició que hi ha hagut sempre envers la resta del territori català, un país on bona part de la població es queda fora d’aquest tipus d’esdeveniments per qüestions de distància.

Les Ter-Cat han volgut ser, doncs, una plataforma on diverses persones amb aficions comunes dins els gèneres fantàstics es puguin conèixer i intercanviar experiències sota un eix vertebrador que és una trobada bimestral en una població catalana, sempre diferent. Aquesta plataforma s’ha gestat i continua treballant-se per mitjà d’una llista de correu i un grup de facebook. Així, es debaten aficions, projectes, idees, suggerències, tan de caire més enfocat a activitats puntuals com d’altres amb un contingut més ambiciós, com són la revista Catarsi i els Premis Ictineu.

Grup de Facebook

Llista de correu de les Ter-Cat

Catarsi

La revista Catarsi, va ser creada per omplir el forat gegantí que existeix en matèria de relats i assaigs de ciència-ficció, fantasia i terror en català. La revista aposta per donar lloc tant a autors desconeguts de llengua catalana com per oferir el millor dels autors de renom que vulguin veure els seus treballs de gènere a la nostra revista. Catarsi vol demostrar al món catalanoparlant que els gèneres fantàstics no estan renyits amb la qualitat i que en qualsevol societat normal aquests gèneres haurien d’estar valorats de la mateixa manera que qualsevol altre. Catarsi és un primer pas per donar a conèixer la ciència-ficció, la fantasia i el terror a tothom que desitgi assaborir aquest tipus de literatura en la seva llengua.

Des de la seva aparició l’abril del 2009, han sortit catorze números de la revista d’un nivell de qualitat molt elevat, i ha realitzat dos premis conjuntament amb l’Associació de Relataires en Català, i un amb el club Star Trek Espanya.

Web de la revista.

Amb la col·laboració de:
scflogo-còpia-300x89

Cabecera-Orciny02-300x78

ARC logo

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s